torsdag 19. april 2012

Tredje innlegg.. om lomper.

I dag lurte jeg på om det var vanskelig å lage potetlomper fra bunnen av. Resultat? Det var veldig enkelt. 

Hvordan?
Etter et kjapt søk på internett fant jeg ut at lomper er most potet med litt mel. Derfor er det bare å skrelle poteter, koke dem og mose dem. Når de er kjølt ned  blander man inn litt salt, og nok mel til at det blir en grei "deigete" konsistens. Etter dette var det bare å kjevle ut og steke i en tørr panne til de så "lompete" ut. 


Lompene var kjempegode til grillpølser med ketchup og sennep.

Synd jeg ikke har bilder.. Men de kan dukke opp plutselig.

PS. Dette kunne jo blitt en virkelig flott matblogg, hvis jeg lærer meg å bruke mer faglige ord enn "deigete" og "lompete".


PS. PS. Slik så lompene ut (lagt til 16. mai):




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar